Bildlektion VT 26/03-2015

Hej Idag har jag bara arbetat på mitt och Matas gruppprojekt. Vi satte upp en greenscreen av gröna plywoodskivor   och en rulle grönt tyg som vi fick låna från syslöjden. Vi satta upp en stol och täckte den med grönt tyg så vi kunde få det att se ut som om vi klättrade uppför så vi lätt kunde klippa in oss i en bild på ett riktigt berg. 
 
Förra lektionen gjorde vi två flaggor, med den lilla tiden vi hade kvar efter att ha skrivit nationelltprov. Vi använde oss av flaggorna i bilden och med hjälp av en fläkt framför oss kunde vi få det att se lite realistiskare ut. 
 
Jag och Matas hade med oss skidkläder till lektionen som vi klädde upp oss i innan vi tog bilderna. Här är några av bilderna vi tog. 
 
Vi hade lite problem med ljuset i bilderna och det slutade ofta med att bilderna antingen blev för mörka eller inte fick tillräckligt med fokus på oss och därmed lågupplösta. Det gick bättre sen när vi släppte in lite solljus och tände lamporna i taket. 
 
Nästa lektion ska vi välja ut två bilder, en på Matas och en på mig. Sen ska vi photoshoppa in oss på toppen av ett berg och försöka att få det att se realistiskt ut. Jag ska också försöka få lite gjort på mitt egna bildprojekt.