Bildlektion VT 19/02-2015

Halloj!
 
Idag har jag fortsatt med min målning. Jag valde att börja med att måla en stor blå bakgrund som jag sedan ska täcka med måln. Jag har börjat med att testa olika sätt och tekniker för att måla molnen. Jag testade att använda en vanlig tvättsvamp som jag doppade i färg för att få enkla tunna moln (som på bilden) vilket var lätt och gav ganska bra resultat men jag tyckte inte att den sortens moln passade just mitt motiv så jag tänker fortsätta med att måla molnen för hand.
 
 
Temat i min målning är fortfarande samma men jag ändrade hur jag ville måla upp bakgrunden. Istället för att måla upp klippor längs målningskanten, kändes det bättre att bara måla en strand eftersom den är mindre och mer diskret, jag ville inte att landskapet skulle ta fokus i bilden.
 
(Inspirationsbild /Sea coast - Ivan Aivazovsky)
 
Som min bild ser ut nu så är den väldigt ljus och färgglad vilket inte riktigt passar mitt tema, men den kommer förhoppningsvis se mörkare ut sen när jag lägger till mörkare moln som täcker stora delar av himlen. Havet ska också spela en stor roll i stämningssättningen av min bild. Havet kommer att vara väldigt mörkt och detaljerat med ljusa konturer runt vågorna.