Bildlektion VT 23/04-2015

Hej bloggis
 
Idag har jag och Matas arbetat med vårt bildprojekt. Vi importerade över alla bilder från kameran till datorn och valde ut 2 bilder, en på mig och en på Matas. Vi blev inte riktigigt nöjda eftersom vi fick nöja oss med bilder som var lite mörkare eftersom de var de ända som hade rätt fokus vilket vi inte riktigt fick att funka med de ljusare bilderna. 
 
Vi spendare en stor del av lektionen tilll att leta efter rätt bakgrundsbild. Kanske lite längre än nödvändigt men vi vi hade svårt att hitta en bild som skulle passa vinkeln vi tagit bilderna på och samtidigt passa temat. Tanken från början var att landskapet skulle vara lite snöigt och alpint så vi klädde oss i skidkläder och mössa, vantar etc. och då måste även berget hålla sig till det temat. Vi begränsade sökningarna till specifika berg och bergskedjor och till slut hittade vi en passande bild på Mount Everest toppen.
 
Vi experimentare med olika tekniker och verktyg i datorn för att klippa in oss i bergsbilden. Vi började med Photoshop och gjorde markeringar i greenscreenen runt oss vilket blev svårt då snabbmarkeringsverktygen inte lät oss markera allt eftersom skuggor och mörka hörn tog upp för mycket plats. Vi testade istället iMovies greenscreen vertkyg vilket funkade bättre.